Norske naken det som skjer det skjer

norske naken det som skjer det skjer

kirke har kastet seg på den almenreligiøse valfartsbølgen og - for eget vedkommende - gitt den et uttrykkelig kristent innhold. I moderne valfartslitteratur blir det fremhevet - ofte med dikterisk tyngde - at den ytre pilegrimsferden er et billede på sjelens indre pilegrimsvandring mot det himmelske mål. Pilegrimen måtte kjempe seg frem i alt slags vær - i storm og øsende regn, i snø og hagl. Under flom og snøsmelting kunne det være livsfarlig å krysse elver. Alle disse sakrale handlinger gjør Kristus nærværende i Domen. Det er noe å tenke på at det altså var to uforferdede kvinner fra Europa, som ved sine eksempler og beretninger, fikk valfarten til Det hellige land til å blomstre for alvor. Vi legger et unnskyldende teppe over det meste. Får jeg litt ubeskjedent legge frem noe jeg selv skrev like etter at jeg kom hjem fra valfarten til Santiago, og som peker i samme retning. Til Nidaros, hvor hellig Olav lå skrinlagt i Domkirken, drog tusener av pilegrimer hvert. Det virket som at saken min var blitt lagt i en bunke, og at de ga fullstendig faen. Farer lurte under hele ferden. norske naken det som skjer det skjer

Videos

Rough, Passionate Sex, Choking Riding While Listening To The Deftones HD!

Nakenprat med pornofilmer: Norske naken det som skjer det skjer

Man drog til elven for å oppsøke vannvetter. Han møter staretsen på veien, munken som leder ham inn i Jesusbønnen «Herre Jesus Kristus miskunn deg over meg». Når vi så om ettermiddagen når frem til et av de etterlengtede, råbillige refugiene (pilegrimsherberger hvor seng med centimeters avstand står ved siden av seng - så langt øyet rekker, hva er det da som skaper den vennlige atmosfæren, som får oss til å plastre hverandres. Den gjør noe med oss - enten vi er troende katolikker, helgenskeptiske protestanter, søkende esoterikere, sportsglade agnostikere, flyktninger fra den golde materialismen - Den tusenårgamle caminoen, beåndet gjennom tidene med de troendes bønner, dandert med urgamle kirker, klostre, veikors og minnesmerker gjør noe med pilegrimen - uansett hvor. Han helliger den, gjør den til sin helligdom, altså et verdig MÅL for pilegrimer.

Norske naken det som skjer det skjer - Pilegrimsferder

Muslimenes hellige by Mekka, hvor Muhammed ble født, besøkes årlig av hundretusener av pilegrimer, som besøker moskéen el-Haram med Kaba og den hellige sorte sten. Sult, tørste, hete, kulde, tretthet, sykdom, død har alltid vært menneskenes følgesvenner. Pilegrimsferdene fortsatte i mindre målestokk fra senmiddelalderen og like opp til vår tid, og har i katolske strøk av verden opplevd en veldig renessanse siden siste verdenskrig. Mars 2015: Nå kan du velge land/område oppe til venstre. Jeg orket ikke tanken på å skulle gå gjennom alt på nytt, utsette meg selv for ikke å bli trodd og frykten for at saken bare skulle bli lagt død. Men i Njåls saga leser vi om bygdehøvdinger, som noen år etter at kristendommen var norske naken det som skjer det skjer vedtatt på Alltinget, drog på sydferd, et stående uttrykk for pilegrimsreise til Roma. En tredjedel av oss valfarter på god gammel katolsk vis. Noen lengtet etter å dra til de store valfartssteder, men var forhindret i å dra selv, fordi de var for syke, gamle eller pliktbundne til hjemstedet. Last inn siden på nytt så ser du de siste som er ankommet, listen oppfriskes en gang i minuttet. Kongen og hans stormenn drar med seksti skip langs vestkysten av Europa og inn i Middelhavet. De viser alt, og de elsker det. To år senere fulgte jeg pilegrimsveien fra Hjerkinn til Trondheim. Den vidbremmede hatten beskyttet ansiktet mot solen og forhindret regnet i å sile ned i nakken. Første bok heter De som dro sudr ; andre Den lange vandringen ; siste Jorsal. Etter alle disse høytflyvende tanker føler jeg meg fristet til å helle litt malurt i det spirituelle beger. Da kjæresten kastet loss, kunne hun ha valgt å gå i hi og suge selvmedlidende på labben resten av livet. Etter en pilegrimsvandring til Santiago i år 2000, fikk jeg en drøm: Enn om pilegrimsleden til Nidaros fikk tilnærmelsesvis like mange overnattingssteder som den tusenårgamle veien til den spanske valfartsbyen!

0 tanker om “Norske naken det som skjer det skjer

Legg igjen et Svar

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *